Savnet

ALLTID I VÅRE HJERTER <3NOVA

Kallenavn: Novicium, Novapavalova
Fødselsdato: des. 2014 - nov. 2016
Kjønn: jente
Stamtavle: nei
Tegning/farge: Black Hooded, toppøret
Opprinnelse: Dyrebutikk

Annet:

Nova hentet vi i Januar 2015 i en dyrebutikk i Skien sammen med søstra si Storm. 
Begge søstrene var super sosialisert av dyrebutikken og lekte å holdt på der. Vel hjemme var Nova ei lita pyse til å begynne med torde ikke gå ut av babyburet engang, men så fort hun ble introdusert til de store jentene ble hun tatt under vinga til Vilje og ble med en gang en liten tøffing, Viljes lille skygge. Hun var en skikkelig elskling som elsket å utforske og tasse rundt på gulvet.

Adferd:
Stor fin kosejente, lille bolla mi. Hun var en mathamstrer ut av en annen verden så over gjennomsnittet glad i mat. Fantes ikke noe vondt i Nova.

Adferd mot rotter: 
Var litt usikker på seg selv virket det som kom stadig i småkrangler med alfaen.
Men ellers var hun en snill koseklump.

Vekt: 664 g

Helse: 
Fått stronghold et pr ganger pga. hele flokken hadde lus i juni, men hadde ingen symptomer selv. 

Vi tror Nova fikk en hjerneblødning/svulst i hode, hun ble plutselig blind og litt ustabil og rotete vi så det ann et pr. uker det så ut som hun klarte seg fint, men plutselig en dag slet hun med å holde maten sin da fikk hun slippe nesten 2 år gammel.

Sov godt lille jenta mi <3LUX

Kallenavn: Luxus
Fødselsdato: 31.04.14 - 26.09.16
Kjønn: jente
Stamtavle: ja
Tegning/farge: Agouti self
Opprinnelse: Ratrace Kull P (Oppvaskmiddler)
Kulltråd: http://www.tamrotter.com/forum/viewtopic.php?f=41&t=16513

Annet:
Lux hentet vi hos en oppdretter i Bergen hun kommer fra Marlens oppvasks kull, hun ble hentet sammen med søstra si Unik. Hun var kjempe sosial og fra første stund så fort man åpnet burdøra så var hu der. Hun var veldig opptatt av de store jentene, og de første ukene hang hu i puppene til alle de store jentene og de skjønte jo ikke noe. Glød tok dem under vinga si og ble reserve mamma for begge to så når noen var slemme med bebisene og de peip kom Glød løpende i full fart å stilte seg imellom. Lux var ganske så selvstendig å likte å utforske for seg selv. Og å klatre var kjempe gøy, helst så langt opp som mulig. Hun ble også i senere tid blitt en liten bølle, som hadde det som oppgave å erte de små jentene.. Hun var flokkens alfa hele sitt voksne liv, og tok jobben sin veldig alvorlig, ingen tullet med frøken sjef. På sine eldre dager ble hun en skikkelig kosejente som måtte ligge i armene til mamman sin under hver luftetur.

Adferd: 

Søt jente som lett kunne håndteres, var ikke super glad i å bli løfta rundt på men satt gjerne på skuldra.

Adferd mot rotter: 
Hun var veldig god mot andre rotter fungerte supert i flokken, men ikke redd for å forsvare plassen sin om hun trengte det.

Vekt: 502 g

Helse: 
Fått stronghold et pr ganger pga. hele flokken hadde lus i juni, men hadde ingen symptomer selv. 

Lux har hatt en svulst en stund som har vokst forholdsvis sent, men nå hadde den blitt såpass at den hadde begynt å plage så lille jenta mi fikk slippe hele 2 år og 5 mnd. gammel.

Savner deg Luxen min <3


Storm

Kallenavn: Stormy
Fødselsdato: des. 2014 - april 2016
Kjønn: jente
Stamtavle: nei
Tegning/farge: Agouti Husky
Opprinnelse: Dyrebutikk

Annet:

Storm ble hentet i en dyrebutikk i Skien sammen med søstra si Nova. Hun var en forsiktig lita jente som likte å tasse rundt for seg sjøl. Hun var forsiktig ovenfor alt nytt, men ble fort varm i trøya.  Hun blomstret etter hun ble satt inn med de store jentene. Men var aldri ei kosejente, men da var det ekstra stas når hun søkte oppmerksomhet. Hun var super i flokken og likte spesielt å henge så høyt opp hun kom på rotterommet.

Adferd:
Fin lita snuppe, litt forsiktig. Men ble varm i trøya etterhvert.

Adferd mot rotter: 
Hun var ganske nøytral i flokken gjorde ikke så mye ut av seg. Men kom godt overrens med alle.

Vekt: 546 g

Helse: 
Fått stronghold et pr ganger pga. hele flokken hadde lus i juni 2015, men hadde ingen symptomer selv. 

Storm ble plutselig syk på en mandag, hun hadde skikkelig pustevansker å ble bare værre og værre . Så hun ble avlivet dagen etter på 1 år og 4 mnd. gammel.

Sov godt lille snuppa mi <3

Vilje  

Kallenavn: Villa, Villis

Fødselsdato: sep. 2014 - 12.04.16
Kjønn: jente
Stamtavle: nei
Tegning/farge:
Opprinnelse: Dyrebutikk

Annet:

Vilje hentet vi i en dyrebutikk i Skien sammen med søstra si Rim. Og siden den gang så har det vært full fart hele tia. Denne jenta var noe for seg sjøl, jeg har aldri sett noe lignende. Så mye tilitt til alt og alle har enda ikke sett denne jenta skremt. Hu var en skikkelig nydling. De andre rottene ble mere selvsikre når hun var i nærheten. Vilje var som navnet sier veldig viljestrek hu visste hva hun ville og når. Hun elsket oppmerksomhet å skulle helst ha den hele tia og var en skikkelig susseguri. Hun er og var en veldig sjarmerende tott og tar veldig stor plass i buret og i hjerte.

Adferd:
Frøken smør, elsket å få oppmerksomhet og bli håndtert.

Adferd mot rotter: 

Hun var veldig god i flokken og tok alltid babyene under sin vinge, og hennes selvstendighet og tøffhet smittet over på de yngre.

Helse: 

Fått stronghold et pr ganger pga. hele flokken hadde lus i juni, men hadde ingen symptomer selv. Fikk fjernet en kul i Januar 2016. 

Hun hadde plutselig en stor personlighets forandring et pr. dager før hun ble avlivet. Var helt klart noe galt. Hun ble kjørt inn til Oslo til Tonje som mente symptomene hennes minnet mye om et slag. Det var fortsatt i et ganske tidlig stadie men vi valgte å ikke la henne få lide for at vi skulle ha henne et pr. uker til.

Hun etterlot seg et stort tomrom i hjertet mitt, lille turbo rotta mi. Sov godt lille Villis <3

GLEDE

Kallenavn: Glede
Fødselsdato: aug. 2013 - 25.06.15
Kjønn: jente
Stamtavle: nei
Tegning/farge: Black Hooded
Opprinnelse: Dyrebutikk

Annet:
Glede hentet vi i en dyrebutikk i Skien, der sto hun alene og de som jobbet der trodde hun var ca 8 uker gammel. Ingen i dyrebutikken turte å ta på lille Glede for hun hadde fått stempelet biterotte, så når de skulle vaske buret der var det dattera til hu ene som jobba der som plukket henne opp etter halen. Det var kjærlighet ved første blikk så Glede ble med meg hjem. Det ble en litt vanskelig introduksjon da hun ikke visste hvordan hun skulle oppføre seg rundt andre rotter, men det gikk seg til tilslutt og hun har stortrivdes i flokken siden da. Det viste seg at Glede var en skjønning, kunne finne på å legge seg på ryggen å bli klødd på magen, en skikkelig godjente.

Hun ble desverre avlivet da hun hadde sliti en stund med en jursvulst og attåpå det fikk mest sannsynelig luftveisinfeksjon, med store pustevansker. Hun hatet å ta medisin, så vi fant ut at det var best for henne å få slippe. Hun sovnet stille inn 25.06.15 ca 22 måneder gammel.

Godjenta mi er dypt savnet <3UNIK 

Kallenavn: Uni

Fødselsdato: 31.04.14 - 08.06.15
Kjønn: jente
Stamtavle: ja
Tegning/farge:Agouti Rex
Opprinnelse: Oppdretter

Annet:
Unik hentet vi også i Bergen sammen med søstra si Lux (fra marlens oppvaskkull). Unik var som navnet sier ganske så unik av seg, hu var en liten koseklump og kunne godt bare ligge i hånda di å se på deg.. Hun elsket å lekesloss med hånda mi og kastet seg over den når man kilte hu på magen. Den 25.05 startet hu å lage lyder med nesa, så vi tok oss en tur til dyrlegen dagen etter, dyrlegen mente det kunne være noe medfødt og at det ikke var noe galt ellers med hu, hun lå som vanlig stille i hånda så dyrlegen fikk lyttet ordentlig, denne bilyden så ikke ut til å plage henne og den kom og gikk. Den siste tida var hun mer rolig og så ut til å være alfaen i buret, hun var ganske laidback og sendte søstra si Lux til å ordne opp i ting. Men det var veldig koselig å se at hun hadde overtatt litt av egenskapene som Glød hadde som alfa. 


Unik sovnet inn mandag hos dyrlegen, hun hadde da store problemer med å puste og det var med tungt hjerte at vi lot henne vandre videre. Hun har alltid vært en liten rotte med stor personlighet og med ett blikk som kunne smelte tusner. Unik ble raskt akutt syk, så var ikke forberedt på å miste lille tulla mi, og mammahjerte er knust <3

Du er dypt savnet lille tulla mi, du forsvant så alt for tidlig <3GLØD 


Kallenavn: Gløddis, gløgga
Fødselsdato: 12.08.12 - 16.04.15
Kjønn: jente
Stamtavle: nei
Tegning/farge: mink
Opprinnelse: Dyrebutikk

Annet:
Glød hentet vi i dyrebutikk i Stokke der hun sto med søstra si Gnist. Hun var en dominant jente fra første stund, så var liv i stua når hun skulle inn i buret til de store jentene, det endte med rift i øret men det gikk seg til å hun godtok jobben som nestkommanderende i buret og Sjarms høyre labb. Alltid en skikkelig tøffing, iallefall hjemme, hun syns det var veldig skummelt på rottetreff i 2013.

Vakreste Glød sovnet stille inn i armene mine torsdag 16.04.15, hun ble hele 2 år og 8 mnder gammel. Etter en god stund med en del svulster fikk hun mandag en stor byll på halsen som sprakk på onsdag. Da følte vi at det var bedre hun fikk vandre videre. Lille Gløden min hadde gnisten i øyet til siste stund og selv om kroppen begynte å bli skranten var hu mammas lille jente som ville være med på alt. Glød var en liten rotte som tok stor plass i flokken. Hun var flokkens alfa og var alltid veldig omsorgsfull og passet på at alle hadde det bra. Et lite skvik fra en av de andre så var Glød der på sekundet å ordnet opp. Hun var veldig glad i mat å hamstret alltid som gal, hadde alltid et lager med snop på lur. Glød var også den første rotta jeg greide å lære et triks. Så flink hun var når hun tok piruett for å få namme. Hun har alltid vært ganske så sjalu og ingen skulle få oppmerksomhet bortsett fra henne. Hun er stort savnet av alle i og utenfor buret. Er så stille der nå.

Sov godt lille jenta mi, mamma savner deg <3
RIM 


Kallenavn: Rimmen
Fødselsdato: Sep. 2012 - 30.03.15
Kjønn: jente
Stamtavle: nei
Tegning/farge: Husky
Opprinnelse: Dyrebutikk

Rim kom til oss fra en dyrebutikk i Skien sammen med søstra si Vilje. Det var alltid full fart i denne lille jenta som gikk godt overrens med alle. Lille Rim ble avlivet sent på kvelden den 30.03 knapt syv måneder gammel. Hun fikk mest sannsynlig hjerneblødning/svulst men var på bedringens vei etter tre uker med kortison, oppe å løp og var seg sjøl igjen og var satt inn sammen med flokken sin igjen. Men så fikk hun plutselig tilbakefall. Vi fikk et veldig nært bånd de ukene hun var syk og hun kunne ligge i timesvis å kose på brystet mitt.. 

Savner deg masse lille Rimen min <3


LUN 


Kallenavn: Lunna, Lunis
Fødselsdato: 20.12.12 - 16.01.15
Kjønn: jente
Stamtavle: nei
Tegning/farge:
Opprinnelse: Dyrebutikk

Min vakre Lun måtte igår vandre videre etter en stund med sykdom. Ikke alltid vært den tammeste av rottene men et supert flokkdyr som gikk godt overens med alle andre spesielt Sjarm som døde for en stund tilbake. Lun var alltid hennes baby.. Hun har alltid sett dårlig på grunn av de nydelige øynene så har alltid vært litt forsiktig når det kommer til nye ting, men så fort hun ble kjent med omgivelsene var det full fart. Ei tuppe som bare ville kose når hu ville ganske så sta og skulle klare alt selv.. Hun vil bli dypt savnet av flokken og da spesielt av Glød som er den siste igjen av de "gamle" damene. Men et sikker på at Sjarm tar godt imot henne 

<3 sov godt lille Lunen min <3
GNIST

Kallenavn: Gnikka, Gniiiist
Fødselsdato: 12.08.12 - 26.11.14
Kjønn: jente
Stamtavle: nei
Tegning/farge: husky
Opprinnelse: Dyrebutikk

Gnist hentet vi i en dyrebutikk i Stokke der sto hun med søstra si Glød. Gnist også kalt Gniiist var en skikkelig tøffing. Hun var syk, undervektig og ville ikke spise når vi henta hu. Vi måtte mate henne så hu blei en skikkelig mammajente og ville heller være med meg enn de andre jentene. Etter et pr. uker på kur fikk hu lagt på deg mye og har vært full fart siden. Gnist var overoppmerksomhetsjuk og kjempe sjalu om det var på en annen rotte eller mobilen var det samme, hu skulle ha oppmerksomheten HELE tia. Hu var ei skikkelig susseguri og ga deg en smak om du spurte.

Idag skjedde det som jeg har gruet meg til siden jeg tok hu med hjem når hun var baby.. Alle har en rotte som har et helt spesielt sted i hjerte, den rotta som betyr alt for deg. For meg var det Gnist, min lille Gnist alltid glad, nussete alltid der. Lille Gnikka mi. Hun rakk å bli 2 år og nesten fire måneder. Men ble dårlig på søndag mest sansynlig drypp i hjernen, idag fikk hun sovne inn hos dylegen. Huff.. hullet i hjertet er så stort og buret så tomt enda det er 7 andre tasser der.. Gnikke prinsessa som alltid var først ute og skulle alltid ha mest oppmerksomhet. Lille klineguri og koseklump stooor personlighet i en veldig liten kropp. 


Mitt alt, sov søtt mamma savner deg så utrolig mye <3<3SJARM


Kallenavn: Sjampis, Sjarmen

Fødselsdato: 17.04.12 -26.05.14
Kjønn: jente
Stamtavle: nei
Tegning/farge: hooded
Opprinnelse: Dyrebutikk

Sjarm og Lykke er våre første rotter vi hentet dem i en dyrebutikk i Drammen. De ble født i dyrebutikken og levde der de fire første ukene i livet sitt med 29 søsken og halvsøsken i en liten glassboks.Sjarm var mammas koseklump, og vil heller ligge å bli klødd bak øre og poppe øyne å lage koselyder enn å løpe rundt å herje. Hun elsket å ligge mellom puppene i genseren å kose. Hun hadde også sine faste ligge plasser på rotterommet, helst på utkikksposter der hun kunne ha full oversikt over alle andre. Sjarm har alltid vært dominant og sjefen i buret men var pensjonert de siste månedene og overlatt ansvaret til Glød. Hun har alltid vært snill og gått godt overens med andre rotter og alltid vært en matmoms. Sjarm fikk tre svulster rundt den tida vi avlivet Lykke, men vi bestemte oss for at vi bare skulle la de være og hun skulle få kose seg den siste tida. Hun sovnet stille inn hos dyrlegen 26.05.2014.  


Mammas koseklump er sårt savnet<3

LYKKE 


Kallenavn: Ykka

Fødselsdato: 17.04.12 - 06.02.14
Kjønn: jente
Stamtavle: nei
Tegning/farge: Black hooded
Opprinnelse: Dyrebutikk

Lykke hentet vi i Drammen sammen med søstra hennes Sjarm. Lykke var en utforsker fra førte stund, skulle alltid rundt omkring og se på alt. Elsket å være høyt opp og likte hoppe utfordringer. Var aldri en koserotte, men ville bli kost med når hu selv fant ut av det, alltid snill jente og veldig avhengig av søstra si. Lykke fikk en svulst på magen når hu var ca. 16 måneder gammel denne ble fjernet og Lykke var frisk og blid i flere måneder, men så fikk hu mest sannsynlig hjerneslag i begynnelsen av 2014 og ble delvis lam på den ene siden av kroppen men det ble delvis bedre men så fikk hu enda et slag å da fant vi ut at det var best å la henne slippe så hun ble avlivet den 06.02.2014. Lykke eller lykkemusa som jeg kalte henne var en nydelig rotte på alle måter er et stort tomrom etter hun vandret videre og vi savner henne stort.


Sov godt gullet mitt <3
Previous
Next Post »