Rottene på vekta...

Jeg veier som regel rottene mine hver måned, for å få en oversikt om de får i seg nok mat. Med en såpass stor flokk som jeg har er dette en grei måte å følge hver enkelt på.  Jeg lager et slikt skjema i OpenOffice og har alltid full oversikt der :)Som du ser variere rottene mine i vekt, og det er det jo flere grunner til.
Kaos og Ivrig som fortsatt er "barn" (4 mnd og 3 mnd) går jo nesten opp i vekt hver dag, Mens resten av gjengen ligger nå ganske stabilt på vekta si. En gjennomsnittlig jente rotte skal vel veie mellom 250-400g mens hanrotter mellom 300-800g så ifølge dette er mine rotter store. Men jeg syns nå at rotter på mellom 400-500g er perfekte. De lever jo ikke lange livet så jeg syns det er viktig de koser seg.  Også kommer det jo veldig ann på kroppsbyggningen, noen rotter er bare rett og slett store. Mine rotter har tilgang til tørrfor hele dagen der alle bitene har samme innholdet slik at de får i seg alt de trenger, også får de som regel salat en gang om dagen. 
Prøver også å gi de sunn snacks siden de er like glad i dem som i de usunne. 
Jentene mine er også aktive/løse på rotterommet flere timer pr. dag så da får de som regel den mosjonen de trenger.

Planen framover er å prøve å kutte ned litt på snacks mengden til Nova. Hun er ikke stor men ser hun har gått opp en del siden forrige mnd så mistenker at hun hamstrer mat, for hun får jo samme mengde som alle de andre. 

Previous
Next Post »